Een kwestie van inleven, afstemmen en opbouwen
Een goed ontwerp vormt een eenheid met de omgeving waar het geplaatst, of opgebouwd wordt.
Een goed ontwerp creëert de gewenste sfeer.
Uitnodigend, uitdagend, verwarmend, of verbindend; al naar gelang de vraag.
Een goed ontwerp is een kwestie van inleven, afstemmen en opbouwen.

Je ogen uitkijken
Een goed ontwerp vereist dat je blijft kijken. Blijft onderzoeken. Je blijft verwonderen.
Dat je vragen blijft stellen.
Heleen kijkt haar ogen uit. Naar architectuur in wereldsteden, kunst in musea, bij podia voor jonge industrieel ontwerpers en het werk van collega-bloemkunstenaars.

Verder denken
Een goed ontwerp vereist ook dat je verder denkt; er wordt wereldwijd aandacht besteed aan duurzaamheid. Aan het leefbaar houden van de aarde. Aan afvalstromen.
Een goed ontwerp is bij voorkeur gemaakt van duurzaam materiaal.
Het is herbruikbaar, afbreekbaar, of recyclebaar.

Kijken    Luisteren    Doen    Maken

OVER HELEEN VALSTAR
Heleen Valstar is designer, bloemenarrangeur en directeur van Heleen Valstar BV. Ze groeide op tussen de geur van fresia’s in een omgeving waar van oudsher in vooruitgang wordt geloofd. In doen en maken. In groei en bloei. In kijken en verder kijken. In combinatie met haar natuurlijke belangstelling voor creëren, voor het spelen met lijnen, materialen en kleuren, werd zo al op jonge leeftijd de kiem gelegd voor haar huidige ambacht: Sfeer scheppen op locatie. In opdracht van bedrijven, overheden, organisaties en particulieren. Een omgeving transformeren tot een plaats waar beleefd, ontdekt, gedaan of gedeeld kan worden. In een sfeer die aanspreekt en uitnodigt. Die past bij het doel, of programma, plek en publiek.

Heleen begon haar carrière op 16 jarige leeftijd met een opleiding in de bloemschikkunst, verfijnde haar vakkennis bij uiteenlopende bedrijven en startte op 23 jarige leeftijd als zelfstandig bloemenarrangeur. Een ambacht dat verder reikt dan bloemen alleen: dat wat gecreëerd wordt heeft ook een passende omlijsting nodig.

Het verbeelden in de kinderjaren groeide uit tot het creëren van volwassen ontwerpen voor decors en stands. Haar onderneming, waar bloemen aanvankelijk beeldbepalend waren, tot een omgeving waar met alle mogelijke materialen vorm gegeven wordt aan beurzen, projecten, evenementen, huwelijken en tentoonstellingen.

Vandaag is Heleen Valstar BV een veelzijdig en dynamisch internationaal opererend bedrijf, dat een breed scala aan opdrachtgevers, van de agrarische sector, tuinbouwsector en telersverenigingen, tot evenementenorganisaties, ministeries en musea tot haar klantenkring mag rekenen. Een gerenommeerd bedrijf met een gedegen kennis van zaken voor de ‘kleur’ van vandaag en een altijd nieuwsgierige blik om het morgen opnieuw sfeervol, maar liever: nog mooier te maken.

2
3
4
4b
5
7
File1142_web
IMG_0590 2
harp